29-02-04

Sterren en namen

Sterren en kinderen: vreemde namen
RIJSWIJK - Beroemdheden hebben er een handje van hun kroost aparte namen te geven. Ze vernoemen hun kind naar een stad, geven hun dochter een jongensnaam of kiezen als naam een veelgebruikt woord uit de Nederlandse taal.

Madonna's dochter is vernoemd naar de Franse bedevaartsplaats Lourdes en de oudste zoon van voetballer David Beckham en zijn vrouw Victoria heet Brooklyn, naar de plaats waar hij is verwekt. De Engelse topkok Jamie Oliver heeft zijn dochters Poppy Honey (klaproos honing) en Daisy Boo (madeliefje boe) genoemd.

Het kind van de Australische INXS-zanger Michael Hutchence en de Britse tv-presentatrice Paula Yates, die beiden zelfmoord hebben gepleegd, heet Heavenly Hiraani Tiger Lily. De meiden van Bruce Willis en Demi Moore hebben de aparte namen Rumer Glenn, Scout Larue en Tallulah Belle gekregen. Vader en moeder Phoenix zijn echte hippies die van de natuur houden, getuige de namen van hun kroost: River (overleden in 1993), Rainbow, Leaf, Liberty Butterfly en Summer.

De bekende Nederlanders kunnen er ook wat van. De zoon van tv-presentator Martijn Krabbé heet Bickel. De dochter van Jules Deelder heeft de - voor een meisje ongebruikelijke - naam Ari gekregen. Ruud de Wild en zijn vrouw Tatum Dagelet hebben hun meisje Toy (het Engelse woord voor speeltje of schoothondje) Travis genoemd. Bart Chabot heeft vier zoons, waarvan er twee aparte namen hebben: Splinter en Storm. De dochter van actrice Maria Kooistra heet ook Storm.

20:04 Gepost door oO | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |